Αποκατάσταση μετά από κάταγμα ισχίου

Αποκατάσταση μετά από κάταγμα ισχίου

Ποια η διαδικασία αποκατάστασης μετά από κάταγμα ισχίου;

Η αποκατάσταση μετά από κάταγμα ισχίου είναι ένα πολύ σημαντικό και πολύπλοκο θέμα που απαιτεί προσεκτική παρακολούθηση από ιατρούς φυσιοθεραπευτές και γυμναστές Τα στάδια της αποκατάστασης θα εξαρτηθούν από τον τύπο του κατάγματος, την ηλικία, τη γενική κατάσταση του ασθενούς και άλλους παράγοντες.

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού σας και να συνεργαστείτε με έναν φυσιοθεραπευτή για να αποκαταστήσετε τη δύναμη, την κινητικότητα και τη λειτουργία του ισχίου σας.

Οι γενικές αρχές της αποκατάστασης μετά από κάταγμα ισχίου περιλαμβάνουν:

  1. Χειρουργική επέμβαση ή συντηρητική αγωγή: Ανάλογα με την έκταση του κατάγματος, μπορεί να απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση ή συντηρητική αγωγή, όπως η απλή ανάπαυση ή η χρήση αναπηρικού καροτσιού. Η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη στο 95% των περιπτώσεων καταγμάτων ισχίου.
  2. Φυσικοθεραπεία: Η φυσικοθεραπεία είναι σημαντική για τη βελτίωση της κινητικότητας, της δύναμης και της ισορροπίας του ισχίου. Ο φυσιοθεραπευτής θα εργαστεί μαζί σας για να αναπτύξετε προσαρμοσμένο πρόγραμμα άσκησης.
  3. Καλή διατροφή και συμπληρώματα: Η κατάλληλη διατροφή είναι σημαντική για την αποκατάσταση των καταγμάτων. Ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει συμπληρώματα ασβεστίου πρωτεϊνικών συμπληρωμάτων και βιταμίνης D για την υγεία των οστών.
  4. Παρακολούθηση από τον γιατρό: Ο γιατρός σας θα σας παρακολουθεί τακτικά για να εξασφαλίσει ότι η αποκατάσταση προχωρά καλά και ότι δεν υπάρχουν επιπλοκές. Η παρακολούθηση μπορεί να γίνεται και από τον οικογενειακό ιατρό ή γενικό ιατρό ο οποίος μπορεί να επικοινωνεί με τον ορθοπαιδικό χειρουργό και τον φυσιοθεραπευτή.

Είναι σημαντικό να έχετε υπομονή κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, καθώς αυτή μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες. Ακολουθώντας τις συμβουλές του γιατρού και του φυσιοθεραπευτή, μπορείτε να επανακτήσετε την κινητικότητα και τη λειτουργία του ισχίου σας.

Πρέπει μέσα στους θεραπευτικούς μας στόχους πρέπει να βρίσκονται η βελτίωση της ποιότητας των οστών και η βελτίωση του μυικού συστήματος καθότι η οστεοπόρωση είναι προϋπόθεση για να μπορούν να συμβούν αυτά τα κατάγματα.

Επίσης, αν η μειωμένη όραση η μειωμένη ακοή και η μειωμένη αίσθηση ισορροπίας αν συνετέλεσαν στην πτώση και το κάταγμα ισχίου πρέπει να γίνει προσπάθεια να αποκατασταθούν.

Κοινοποίηση:
Περισσότερα Νέα

Πότε πρέπει να γίνει αρθροπλαστική γόνατος; Γιατί αξίζει να κάνει κανείς πραγματική ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος;

Η σημασία της γρήγορης χειρουργικής αντιμετώπισης καταγμάτων ισχίου

Η συμβολή της άρθρωσης του ισχίου και του γόνατος στη σωστή βάδιση

Ρομποτική Χειρουργική – Μάθετε τα πάντα – Συχνές Ερωτήσεις

Καλέστε μας