Αρθροπλαστική Ισχίου – Γόνατος

Διατίθεται ένα ευρύ φάσμα λύσεων για την οστεοαρθρίτιδα
ορθοπεδικός αθήνα

Αρθροπλαστική Χειρουργική Ισχίου – Γόνατος

Αρθροπλαστική Ισχίου – Γόνατος: Νέα εμφυτεύματα - Νέες τεχνικές

Η μεγάλη αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης στον Δυτικό κόσμο τα τελευταία χρόνια οδηγεί όλο και πιο μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε οστεοαρθρίτιδα που αναφερόταν παλιά και με τον όρο αρθριτικά και ανάγκη αντικατάστασης αρθρώσεων επέμβαση γνωστή και ως αρθροπλαστική. Η επέμβαση αυτή έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1967 από τον Α. Ζαούση και η πρώτη με πολυαιθυλαίνιο δηλαδή με την σημερινή μορφή της από τον Ε. Δρετάκη το 1971.

Όταν η επέμβαση γίνεται με σωστές προϋποθέσεις και με σωστή επιλογή μεθόδου και τεχνικής οδηγεί σε επιτυχή αποκατάσταση της κίνησης και της δραστηριότητας και εξαφάνιση του πόνου των αρθρώσεων. Οι επεμβάσεις αυτές έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια τεχνικά και εφαρμόζονται στις περισσότερες αρθρώσεις του σώματος.

αρθροσκόπηση ισχίου
ισχίο χειρουργείο

Hip Surgery & New Techniques

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η μείωση της κινητικότητας ενός ατόμου οδηγεί σε πολλαπλά σοβαρά ιατρικά προβλήματα και αυτό μας υποχρεώνει να υπενθυμίσουμε ότι η ταχύτερη επιστροφή ενός ατόμου στην κίνηση είναι επιτακτική ανάγκη. Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δρ Κων/νος Δρετάκης ακολουθεί συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση στο Rosemont Ilinois USA κέντρο εκπαίδευσης της AAOS για επεμβάσεις στις αρθρώσεις ισχίου και γόνατος από το 2006 έως και σήμερα και μπορεί να σας εξηγήσει εάν είστε στην ομάδα που έχει ανάγκη από επέμβαση αρθροπλαστικής ισχίου ή γόνατος.

Η επιλογή της μεθόδου είναι πάρα πολύ σημαντική και γίνεται με διεθνώς αποδεκτά κριτήρια. Οι σύγχρονες μέθοδοι που χρησιμοποιεί η χειρουργική ομάδα είναι Cemented, Cementless, MIS -Ελάχιστα Επεμβατική Τεχνική, Navigation και βέβαια η επαναστατική ρομποτική Robotic Makoplasty.

Το θεμέλιο για όλη την ευτυχία είναι η καλή υγεία

Χαράζουμε το δρόμο όχι βασισμένοι στην τύχη, αλλά εμπιστευόμενοι την εμπειρία μας!

Πότε πρέπει να γίνει αρθροπλαστική γόνατος; Γιατί αξίζει να κάνει κανείς πραγματική ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος;

Νέα

Τα τελευταία νέα του Δρ. Κωνσταντίνου Δρετάκη