Ο Δρ Κων/νος Δρετάκης έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1965 είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών το 1983. Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πάτρας το 1990. Ειδικεύτηκε σε μια από τις καλύτερες κλινικές στην Ελλάδα την Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης και το 1997 του απενεμήθη ο τίτλος του Αριστούχου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα την έρευνα στα κατάγματα ισχίου και την οστεοπόρωση.

Στην συνέχεια έκανε μετεκπαίδευση στο Bristol Royal Infirmary και το Avon Orthopaedic Centre της Μ.Βρετανίας στην χειρουργική ισχίου και στην χειρουργική άνω και κάτω άκρων. Πήρε 2 Υποτροφίες από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) το 1997 και το 1999 για περεταίρω ανάπτυξη των εξειδικευμένων γνώσεων στην χειρουργική αρθρώσεων.

Από το 2006 έως το 2016 διετέλεσε Διευθυντής Ορθοπαιδικός στο Νοσοκομείο Metropolitan όπου είχε ιδρύσει το Ιατρείο Οστεοπόρωσης και Μεταβολικών Νοσημάτων των οστών το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς στον ελληνικό χώρο. Από το 2011 είναι εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος στην ρομποτική ορθοπαιδική ισχίου και γόνατος. Από το 2017  είναι Διευθυντής της Β’ Ορθοπαιδικής κλινικής στο Νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ» .Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει 14 επιστημονικά πρωτότυπα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους των ΗΠΑ και της Ευρώπης με θέματα κατάγματα ισχίου, οστεοπόρωση, επεμβάσεις αρθρώσεων, έρευνα στην Βιταμίνη D, κα.

Λόγω των δημοσιεύσεων έχει περιληφθεί στο διεθνές επιστημονικό Who is Who των ΗΠΑ. Έχει συγγράψει 28 άρθρα σε Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Επίσης έχει κάνει περισσότερες από 130 ανακοινώσεις σε διεθνή και Ελληνικά συνέδρια. Είναι εκπαιδευτής ιατρών στα κατάγματα ισχίου και την οστεοπόρωση από το 2002 και πραγματοποιεί τουλάχιστον 10 ομιλίες κάθε χρόνο με αυτό το αντικείμενο.

Έχει συγγράψει βιβλίο Αθλητικών κακώσεων το οποίο διανέμεται στους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Ο Δρ Κων/νος Δρετάκης παρακολουθεί από το 2005 έως σήμερα το πρόγραμμα εκπαίδευσης της American Academy of Orthopaedic Surgeons AAOS στο Rosemont IL USA που απευθύνεται μόνο στους Ορθοπαιδικούς των ΗΠΑ. Ο Δρ Κων/νος Δρετάκης έχει εργαστεί ως υπεύθυνος κεντρικός ερευνητής σε βραβευμένες πολυκεντρικές μελέτες όπως η European Prospective Osteoporosis Study EFOS EXFOS και άλλες. Ο Δρ Κων/νος Δρετάκης είναι μέλος του GMC European hip Society AAOS, EEXOT και EEMMO.

Τέλος ο Κων/νος Δρετάκης μιλάει Αγγλικά Γαλλικά και Ιταλικά

Ειδικό επιστημονικό ενδιαφέρον

 • Ρομποτική Ορθοπαιδική Χειρουργική Γόνατος και Ισχίου
 • Κατάγματα ισχίου – γοφού ή άνω άκρου μηριαίου
 • Χειρουργική αντικατάστασης αρθρώσεων-αρθροπλαστικές νεώτερες τεχνικές
 • Χειρουργική Άκρου Πόδα
 • Οστεοπόρωση και Μεταβολικές παθήσεις των οστών Κατάγματα άνω και κάτω άκρων
 • Έρευνα στην Βιταμίνη D και τις  πτώσεις. Χειρουργική αθλητικών κακώσεων.

Ισχίο-Γόνατο

 • Σύγχρονες  και ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές FAST TRACK σύμφωνα με τις κατευθυντήριες αποφάσεις από τις ΗΠΑ χωρίς ανάγκη χρήσης αίματος.
 • Μέλος του ΑAOS American Academy of Orthopaedic Surgeons
 • Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση έως σήμερα στο εκπαιδευτικό κέντρο AAOS  Ilinois  USA
 • Χρήση των καλύτερων υλικών στον κόσμο apo τις ΗΠΑ
 • Σωστή επιλογή μεθόδου  Cementless – Cemented – MIS –Navigation – Robotic Surgery MAKO