Ο Δρ Κων/νος Δρετάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά. Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών το 1983. Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πάτρας το 1990. Ειδικεύτηκε σε μια από τις καλύτερες κλινικές στην Ελλάδα την Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης και το 1997 ανακηρύχθηκε  ως Αριστούχος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα την έρευνα στα κατάγματα ισχίου και την οστεοπόρωση.

Στην συνέχεια έκανε μετεκπαίδευση από το 1996 και εργάστηκε στο Bristol Royal Infirmary και το Avon Orthopaedic Centre της Μ.Βρετανίας με κεντρικό αντικείμενο την χειρουργική ισχίου και την χειρουργική άνω και κάτω άκρων έως το 2000. Πήρε 2 Υποτροφίες από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) το 1997 και το 1999 για ανάπτυξη των εξειδικευμένων γνώσεων στην χειρουργική αρθρώσεων. To 1997 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ισπανία και πραγματοποίησε travelling fellowship με ομιλίες και εκπαίδευση σε μεγάλα κέντρα της Ισπανίας.

Από το 2006 έως το 2016 διετέλεσε Διευθυντής Ορθοπαιδικός στο Νοσοκομείο Metropolitan όπου ίδρυσε το Ιατρείο Οστεοπόρωσης και Μεταβολικών Νοσημάτων των οστών το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς στον ελληνικό χώρο. Το 2011 ήταν ο πρώτος Έλληνας ιατρός που εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε στην ρομποτική ορθοπαιδική ισχίου και γόνατος στις ΗΠΑ. Τα νοσοκομεία στα οποία εκπαιδεύτηκε στην ρομποτική ορθοπαιδική ήταν το Pines Ridge Naples Florida το Adventist Hospital Chicago και το Holy Cross Fort Lauderdale Florida. Το 2014 έφερε στην Ελλάδα την ρομποτική ορθοπαιδική στο νοσοκομείο Metropolitan. Από το 2015 είναι διεθνής εκπαιδευτής ρομποτικής με έδρα του εκπαιδευτικού έργου τις ΗΠΑ. Το εκπαιδευτικό έργο στην ρομποτική ορθοπαιδική αφορά κυρίως εκπαίδευση ιατρών στην Ευρώπη και η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε ερευνητικά κέντρα στην Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Επίσης εκπαιδεύει και πιστοποιεί ιατρούς στην Μέση Ανατολή το Ισραήλ την Ρωσία και στις ΗΠΑ. Από το 2017 έως σήμερα είναι Διευθυντής της Β’ Ορθοπαιδικής κλινικής στο Νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ» . Από το 2019 είναι υπεύθυνος του επιστημονικού εκπαιδευτικού προγράμματος ορθοπαιδικών του ΥΓΕΙΑ το οποίο περιλαμβάνεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΕΧΟΤ. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει 20 επιστημονικά πρωτότυπα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους των ΗΠΑ και της Ευρώπης και περιλαμβάνονται στο index medicus. Οι επιστημονικές αναφορές citation για τις δημοσιεύσεις έχουν ξεπεράσει ως σήμερα τις 1000. Τα θέματα της έρευνας και των δημοσιεύσεων είναι από των χώρο της ρομποτικής ορθοπαιδικής χειρουργικής από τα κατάγματα ισχίου την οστεοπόρωση, τις επεμβάσεις αρθρώσεων και την έρευνα στην Βιταμίνη D.

Λόγω των πρωτότυπων δημοσιεύσεων περιλαμβάνεται στο διεθνές επιστημονικό Who is Who των ΗΠΑ από το 1999. Έχει συγγράψει 35 άρθρα σε Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Επίσης έχει κάνει περισσότερες από 150 ανακοινώσεις σε διεθνή και Ελληνικά συνέδρια. Είναι εκπαιδευτής ομιλητής στα κατάγματα ισχίου στην βιταμίνη D και την οστεοπόρωση από το 2000 και πραγματοποιεί τουλάχιστον 10 ομιλίες κάθε χρόνο με αυτό το αντικείμενο στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΕΜΜΟ.

Στα πλαίσια της ερευνητικής δραστηριότητας έλαβε μέρος ως κεντρικός ερευνητής σε 3 μεγάλες πολυκεντρικές μελέτες από τις οποίες προέκυψε σημαντικό δημοσιευμένο υλικό. Πρόκειται για την μελέτη EPOS για την πρόληψη των καταγμάτων το 1995, την Ευρωπαϊκή μελέτη για την Meloxicam 1996 και την μελέτη ΕFOS και ΕxFOS για την τεριπαρατίδη το 2002.

Έχει συγγράψει βιβλίο Αθλητικών κακώσεων το οποίο διανέμεται στους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Αθηνών από το 2003. Ο Δρ Κων/νος Δρετάκης παρακολουθεί από το 2005 έως σήμερα το πρόγραμμα εκπαίδευσης της American Academy of Orthopaedic Surgeons AAOS στο Rosemont IL USA που απευθύνεται στους Ορθοπαιδικούς των ΗΠΑ. Ο Δρ Κων/νος Δρετάκης είναι μέλος της American Academy of Orthopaedic Surgeons AAOS και επίσης του GMC, European Hip Society, EEXOT και EEMMO.

Τέλος ο Κων/νος Δρετάκης μιλάει Αγγλικά Γαλλικά και Ιταλικά

Ειδικό επιστημονικό ενδιαφέρον

Ισχίο-Γόνατο

  • Έφερε την ρομποτική ορθοπαιδική στην Ελλάδα το 2014
  • Διεθνής εκπαιδευτής ρομποτικής με βάση τις ΗΠΑ και εκπαίδευση ιατρών στην Ευρώπη Μέση Ανατολή, Ρωσία.
  • Δημοσιευμένο ερευνητικό ακαδημαϊκό έργο ρομποτικής ορθοπαιδικής σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά.
  • Fast track, Minimal invasive και απόλυτη εναρμονισμένη τεχνική με τις κατευθυντήριες γραμμές guidelines των ΗΠΑ, χωρίς ανάγκη χρήσης αίματος.
  • Μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπαιδικών AAOS