Πιο αναλυτικά για την αρθροσκόπηση γόνατος ώμου και ποδοκνημικής.

Αρθροσκόπηση Γόνατος: Χρησιμοποιούνται τα κορυφαία arthroscopic towers των μεγαλύτερων εταιρειών των ΗΠΑ όπως Biomet Zimmer Arthrex και Stryker. Εφαρμόζονται οι πιο σύγχρονες τεχνικές αποκαταστάσεις χιαστού και συρραφής μηνίσκων. Η ομάδα του Κ. Δρετάκη της Β. Ορθ. Κλινικής του Υγεία έχει αντιμετωπίσει πολύ δύσκολα περιστατικά όπως εξάρθρημα γόνατος με ανάγκη αποκατάστασης οπίσθιας έξω γωνίας και ρήξεις οπίσθιου χιαστού με ταυτόχρονη ρήξη πρόσθιου χιαστού.
Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο. Σε όλες τις περιπτώσεις εφαρμόζονται πρωτόκολλα αποθεραπείας και συνεχής επαφή με τον ειδικό αποκλειστικό φυσικοθεραπευτή του τμήματος για όλο το διάστημα της αποκατάστασης. Πολλοί σημαντικοί αθλητές από διαφορετικούς χώρους έχουν θεραπευτεί από τον Κ. Δρετάκη και την ομάδα του έως τώρα.

Πόνος στο γόνατο κατά την άθληση συνδέεται πιθανότατα με πρόβλημα μηνίσκων χιαστών ή με οστεοαρθρίτιδα γόνατος.

 Εικόνα ρήξης στο οπίσθιο κέρας του
έσω μηνίσκου στην Μαγνητική ΤομογραφίαΕικόνα του ιδίου ασθενούς
κατά την αρθροσκόπηση

 Αρθροσκοπική Συρραφή
του ιδίου ασθενούς
με ειδικό ράμμα μηνίσκου.

 

Αρθροσκόπηση Ώμου: Χρησιμοποιούνται 4Κ+ κάμερες και monitors για την πραγματοποίηση ολοκλήρου του φάσματος των επεμβάσεων του ώμου. Το σύνδρομο υπακρωμιακής προστριβής που οδηγεί σε φθορά και εκφύλιση τον τένοντα του υπερακανθίου είναι η πιο συχνή ένδειξη αρθροσκόπησης ώμου. Ο επίμονος πόνος στον ώμο που επιδεινώνεται το βράδυ παλαιά ονομαζόταν περιαρθρίτιδα και η μόνη θεραπεία ήταν τα αντιφλεγμονώδη και οι ενέσεις κορτιζόνης που έχουν όπως είναι γνωστό μακροχρόνια αρνητικά αποτελέσματα. Σήμερα με την πρόοδο της Μαγνητικής Τομογραφίας μπορεί εύκολα και γρήγορα να διαγνωσθεί η φθορά ή η ρήξη του τένοντα του υπερακανθίου όπως επίσης και να αναδειχθεί η στενότητα του υπακρωμιακού χώρου. Άλλες σημαντικές ενδείξεις αρθροσκόπησης του ώμου είναι η αστάθεια του ώμου οι ρήξεις υποπλάτιου τένοντα και η οστεοαρθρίτιδα του ώμου. Η εμπειρία του Κ. Δρετάκη και του τμήματος στην αρθροσκόπηση ώμου είναι σημαντική και πραγματοποιείται σημαντικός αριθμός αρθροσκόπησεων ώμου κάθε χρόνο.

Αρθροσκόπηση ώμου

Περιοριστικός πόνος στον ώμο


Εικόνα προστριβής και ρήξης
τένοντα υπερακανθίου
στην Μαγνητική Τομογραφία

Διόρθωση τένοντα με Αρθροσκόπηση ώμου

Πίσω στην άθληση και
δραστηριότητα

Αρθροσκόπηση Ποδοκνημικής: Αυξάνονται τα τελευταία χρόνια οι ενδείξεις διότι αδιάγνωστες περιπτώσεις αναδεικνύονται και θεραπεύονται με την χρήση πολύ μικρής κάμερας αρθροσκόπησης (2 χιλιοστά). Οι πιο συχνές ενδείξεις είναι αφαίρεση ελεύθερων οστεοχόνδρινων τεμαχίων, οστεοαρθρίτιδα ποδοκνημικής ή υπαστραγαλικής και τενοντίτιδα τενόντων ποδιού. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο. Η εμπειρία του Δρ Κων. Δρετάκη και των ιατρών της Β. Ορθ. του Υγεία είναι σημαντική και τα αποτελέσματα στην αρθροσκόπηση ποδοκνημικής είναι εξαιρετικά μέχρι σήμερα.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 300 επιτυχείς αρθροσκοπήσεις τα τελευταία χρόνια από τον Δρ Κ.Δρετάκη και την ομάδα του.

Υπερσύγχρονος αρθροσκοπικός 4Κ πύργος
της
Biomet Zimmer σε αρθροσκόπηση μας στο Υγεία


Μαζί με τους υπέροχους συνεργάτες του
αρθροσκοπικού τμήματος της
Stryker USA


Τιμή μου να είμαι μαζί με τον αδιαμφισβήτητο βασιλιά της αρθροσκόπησης Αργύρη Μήτσου.
Ξεκίνησε την αρθροσκόπηση στην Ελλάδα το 1978 στο νοσοκομείο Υγεία.